PRODUCENTEN
Luis Gil (Marinho)
We presenteren u: Luis Gil.
Onder de naam Marinho maakt hij wijnen die we alleen maar als ‘uniek’ kunnen omschrijven. Zo uniek zelfs, dat Luis wat ons betreft een geheel nieuwe dimensie toevoegt aan de wijnwereld.

Marinho - 100% Atlantico
Luis zwierf jarenlang door wijngaarden en kelders van andere wijnmakers. Daar vormde hij zijn eigen, glasheldere visie. In 2017 keerde hij terug naar zijn roots, nabij Peniche — het kuststadje ten noorden van Lisboa, wereldberoemd bij surfers vanwege de perfecte golven.
Zoals zovelen in deze regio groeide Luis op met een surfboard onder de arm. Hij leeft op het ritme van de oceaan, in harmonie met de natuur.
In de duinen rond Peniche vond hij de afgelopen jaren zo’n tiental kleine wijngaarden die hij nu liefdevol beheert. De meeste zijn beplant met stokoude wijnstokken, gemiddeld 50 tot 100 jaar oud, op kalkrijke bodems uit het Jura-tijdperk. De nabijheid van de oceaan zorgt voor een natuurlijke verkoeling en een trage, evenwichtige rijping van de druiven.
Luis werkt volledig organisch, en alles gebeurt met de hand.
In de kelder kiest hij voor natuurlijke materialen.
Gisting en rijping vinden plaats in houten vaten of terracotta amforen. Hij gebruikt geen gekweekte gisten, enzymen of andere hulpstoffen.
De wijnen rijpen minimaal 22 maanden op vat. Daardoor kunnen ze op natuurlijke wijze klaren en stabiliseren, en worden ze gebotteld zonder toevoeging van sulfiet.
De Marinho-wijnen van Luis zijn de perfecte expressie van het Atlantische klimaat dat Portugal zo uniek maakt.
Ze hebben een lage alcoholgraad en prima zuren.
Ze bulken van de energie en hebben veel lengte. Heel vaak zorgt een ziltige toets voor extra complexiteit. Dit zijn wijnen boordevol karakter.
Het recept klinkt eenvoudig, het resultaat is dat allesbehalve.
Voor ons is Marinho absolute buitencategorie.
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.